Roma Mia-Seconda Puntata

Roma Mia-Seconda Puntata

Πλατείες, μουσεία, εκκλησίες, μνημεία, αγάλματα, δρόμοι, ομπρελόσχημα πεύκα, φαγητό, παγωτό, καφές, aperitivo…η λίστα για το τι μπορεί να δει και να γευτεί κανείς για την Ρώμη είναι ατελείωτη και όσο γράφω τόσο θέλω να κλείσω το επόμενο εισιτήριο για εκεί….

Όταν βρίσκομαι εκεί και έρχεται αυτή η μέρα που έχω “ρεπό” από οικογενειακές συγκεντρώσεις, ξεκινάω για την “τελετουργική” μου βόλτα στο κέντρο της Ρώμης.

Ξεκινάω λοιπόν πάντα (με άνετα παπούτσια φυσικά) από την Piazza del Popolo με τα πόδια, αφού πιω ένα εσπρεσάκι με cornetto για πρωινό, και μπαίνω στην Via del Babbuino, ένας πολύ όμορφος κεντρικός δρόμος, από εκεί στρίβω στο στενό μου… στη Via Margutta. Είναι το στενάκι μου, ερωτευμένη μαζί του από μικρή. Εκεί γυρίστηκαν ταινίες όπως Roman Holiday, εκεί ήταν το σπίτι του F. Fellini και εκεί έχει από τις πιο όμορφες γκαλερί τέχνης. 

Κεραμιδί χρώμα, πρασινάδες στα κτήρια και ησυχία επικρατεί σ’αυτό το δρομάκι.

Catia a Roma

Αναστενάζω λιγάκι και συνεχίζω προς την Piazza di Spagna. Θα ανέβω τα σκαλάκια και θα κάτσω λιγάκι να χαζέψω όλη αυτήν την ομορφιά…

Σημείωση: Μπορεί και ανά μία ώρα να μπαίνω σ’ένα baretto για έναν γρήγορο καφέ και όσο περνάει η ώρα μπορεί να τσιμπολογήσω και κάτι όπως ένα tramezzino ή arancino.

Περνάω το Pantheon, προχωράω προς Piazza Navona βγάζω φωτογραφίες την υπέροχη μακρόστενη πλατεία και φυσικά όλους τους τουρίστες με το παγωτό στο χέρι.

Έχει πάει πλέον μεσημέρι και σκέφτομαι εννοείται το μεσημεριανό!

Αποφασίζω να πάω προς zona Monti σε μία πολύ μικρή trattoria που έχω βρει και να γευτώ μία trippa alla romana κι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί….. Αυτό ήταν. Oh Dio mio che buono!

Πίνω νεράκι από τις αρχαίες βρυσούλες που υπάρχουν σε κάθε στενό και ολοκληρώνω τον περίπατο κι εγώ μ’ένα παγωτό (είμαι λίγο δύσκολη στα παγωτά και συνήθως τρώω μόνο όταν είμαι εκεί). Αγαπημένες γεύσεις? Zabaione και Coco.

Σίγουρα η συνέχεια της ημέρας θα ολοκληρωθεί στο τρίτο μέρος του Italia mia…

ΕΣΠΑ